Фото: Министерство за одбрана

На воениот полигон Криволак е подигнат КОВИД центар, како превентивен капацитет за претстојната вежба „Одлучен удар“, која ќе се одржи во мај и јуни. Полигонот за вежбата го подготвуваат инженерци на АРМ и 15. инженериски баталјон на Армијата на САД, кои пристигнаа минатиот месец.

„Припадниците на 15. инженериски баталјон на Армијата на САД се на Криволак. Подогнат е КОВИД 19 центар кој се надеваме дека нема да го искористиме за време на вежбата Одлучен удар. Но, ништо нема да оставиме на случајот“, информираше министерката за одбрана Радмила Шекеринска Јанковска, која денеска е на Криволак.

Американските инженерци престојуваат во кампот „Стрела“ на Криволак, каде ќе останат во следните два и пол месеци.

На полигонот во моментов трае и курс за подофицери на АРМ, прв по цели 11 години