Отворено пријавувањето за Global Game Jam Македонија 2022

magda global game jam 2022

Од Македонската асоцијација за развивање игри МАГДА известуваат дека е отворено пријавувањето за настанот Global Game Jam Македонија 2022 што ќе се одржи од 26 до 30 јануари и ќе се одвива онлајн. Пријавувањето се одвива на следниот линк.

Како и претходните настани ќе има и ментори и развивање секави игри со свежи идеи и многу натпреварувачи. Воедно, годинава се одбележува цела деценија од Game Jam настаните.