fbpx
Таг: Global Game Jam

таг: Global Game Jam

Отворено пријавувањето за Global Game Jam Македонија 2022

magda global game jam 2022
Од Македонската асоцијација за развивање игри МАГДА известуваат дека е отворено пријавувањето за настанот Global Game Jam Македонија 2022 што ќе се одржи од 26 до 30 јануари и ќе се одвива онлајн. Пријавувањето се одвива на следниот линк. Како и претходните настани ќе има и ментори и развивање секави игри со свежи идеи и многу натпреварувачи. Воедно, годинава се...

Првите количини линдан од ОХИС заминаа за Франција

Првите количини линдан од малата депонија во ОХИС денеска заминаа за Франција. Вкупно 477,1 тони отпад од HCH ископани и спакувани во 1936 буриња и натоварени во седум контејнери...