Фото: Министертсво за здравство

Од утре (15 ноември) за влез во објекти, потребен е сертификат – потврда за извршена имунизација (вакцинација) од вирусот SARS-CoV-2, односно примени две дози на вакцина против заразната болест Ковид-19 или сертификат- потврда за прележан Ковид-19 во последните 45 дена, сметајќи од денот на оздравувањето, соопшти Министерството за здравство.

Од таму до граѓаните апелираат и да се почитуваат мерките. „Ги повикуваме граѓаните кои сè уште не се вакцинирани, што побрзо да го направат тоа. Само со колективен имунитет може да го победиме вирусот“, нагласија од Министерството за здравство.