Одделот за хигиена на Центарот за јавно здравје информира дека јавните чешми во Лениште и кај ресторанот „Че“ на Плетвар немаат исправна вода за пиење, соопшти денеска Општина Прилеп.

Според препораките на медицинските стручњаци од одделот за хигиена, пред употреба водата задолжително треба да се преврива 10 минути.

„Овие чешми се во надлежност на Општина Прилеп, а не на Јавното претрпријатие „Водовод и канализација“. Општината ги известува месните заедници на овие населени места да ги информираат жителите да ги следат препораките на Центарот за јавно здравје“, стои во соопштението.