Швајцарската полиција спроведе истрага за заканата со бомба на Конгресот на Меѓународната фудбалска федерација во Цирих.

Конгресот на ФИФА ќе одлучи денеска со тајно гласање за новиот претседател на таа организација, а во изборната трка учествуваат актуелниот лидер Сеп Блатер и јорданскиот принц Али бин Ал Хусеин.