This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Fri Feb 22 10:02:00 2019 / +0000 GMT

Владината зграда утрово без натписот „Влада на Република Македонија“
Владината зграда осамна без натписот „Влада на Република Македонија“. Тој е отстранет од објектот на владат, најверојатно вчера.

На местото на главната зграда каде што беа буквите „Влада на Република Македонија“ сега е само фасадата премачкана со бела боја таму каде што претходно беа буквите, но јасно се чита дека до сега таму стоел натпис.

Пред главната зграда сега течат подготовки за церемонија за кревање на НАТО знамето, откако Македонија во средата го потпиша Пристапниот протокол.

Се очекува денеска да почне промената на натписите и таблите на државните органи и Собранието.

Денеска треба да бидат поставени и првите табли со „Северна Македонија“ на граничните премини, а првиот ќе биде граничниот премин „Богородица“, главниот премин на границата со Грција.

Post date: 2019-02-11 10:32:12
Post date GMT: 2019-02-11 09:32:12
Post modified date: 2019-02-11 10:57:03
Post modified date GMT: 2019-02-11 09:57:03

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com