This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Tue Feb 19 23:31:37 2019 / +0000 GMT

Светска банка ќе издвои 57 милијарди долари за Африка
Светска банка соопшти дека ќе издвои околу 57 милијарди долари за инвестиции во следните три години во државите во Африка.

Најголем дел од тие средства, 45 милијарди долари, ќе ги издвои Агенцијата за меѓународен развој во рамките на Светска банка, која ќе дава бескаматни кредити на најсиромашните земји.

Претседателот на Светска банка, Џим Јонг Ким, оваа недела ќе ги посети Руанда и Танзанија каде што со властите ќе разговара за финансиската поддршка на тој дел на Африка.

Светска банка е одговорна за обезбедување финансии и за давање совети на земјите за да се засили нивниот економски развој и да се намали сиромаштијата, но и за да се сочуваат меѓународните инвестиции.

Post date: 2017-03-20 12:35:18
Post date GMT: 2017-03-20 11:35:18
Post modified date: 2017-03-20 12:35:18
Post modified date GMT: 2017-03-20 11:35:18

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com