This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Thu Feb 21 8:12:03 2019 / +0000 GMT

Прилеп: Дом за стари лица како дом за казненици
Замрзнатата и блокирана сметка ги остави без греење, без доволно храна и грижа 128 станари во Домот за стари лица во Прилеп.

На штитениците, кои и самите плаќаат за услугите, им се закануваат извршни решенија за наплата на долгови.

Анализите покажуваат дека, всушност, Домот за стари лица и последните две години трошел многу повеќе отколку што приходувал, а при тоа бројот на лица ангажирани и од самофинансирачки активности останал ист!

Штитениците, семејствата и граѓаните не знаат каде исчезнуваат народните пари што се влеваат на сметката на домот?

YouTube Video: YouTube.com/watch?v=bbExMkREQ0o

Post date: 2015-12-21 11:11:31
Post date GMT: 2015-12-21 10:11:31
Post modified date: 2016-01-08 10:47:09
Post modified date GMT: 2016-01-08 09:47:09

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com