Македонија

Подготвени сме да преземеме радикални реформи за влез во ЕУ, вели Османи

24 април, 2018 - 11:12 (META)  Љубљана Мотивацијата со којашто влегуваме во овој процес е силна и како држава подготвени сме да преземеме брзи, и таму каде што е потребно, радикални реформи, рече вицепремиерот задолжен за европски прашања, Бујар Османи кој ја предводеше владината делегација на Самитот…

Истражување: Во општините не постои добар пристап до услуги и услови за жените

22 октомври, 2018 - 14:19 (META)  Скопје Разликите помеѓу мажите и жените остануваат на многу високо ниво во области како вработувањето, економијата, политичкото учество, покажуваат податоците од Индексот на родова еднаквост на општините во Македонија. Во општините не постои добар пристап до услуги и услови за жените…

Видеа