Борците на НОБ и здружението „Титоисти“ го одбележуваат 29 ноември


       
Охрид, 29 ноември, 2016 - 9:41 (META) 

Членовите на охридското здружение „Титоисти“, заедно со членовите на Сојузот на борци од Народно ослободителната војна во Македонија 1941 – 1945 и граѓаните продолжувачи од општините Охрид и Дебрца, го одбележуваат 29 ноември, денот на поранешната Југословенската заедница – СФРЈ.

Покрај другото, на јавна трибина, ќе дебатираат на тема „Кога Македонија стана држава со сите белези за државност, благодарение на АВНОЈ – АСНОМ“.

Здружението „Титоисти“, во своите простории, ќе организира мини-изложба за посетителите, посветена на ликот и на делото на Јосип Броз Тито.

Изложбата е посветена, како што соопштуваат, на заслугите за признавањето на македонската држава.

Десет нови членови на здружението, добија членски книшки.

Здружение „Титоисти“ од Охрид, истовремено, соопшти дека јавно се оградува од коалицирањето на политичката партија Сојуз на Титови леви сили со ВМРО-ДПМНЕ.