На мојата земја ѝ претстои многу сериозна и светла иднина, а резултатите ќе се видат во мај 2016 година, изјави српскиот премиер Александар Вучиќ.

Тој вели дека ниту еден експерт од земјата и од странство не е против владините мерки и дека сите во Европа и во светот зборуваат оти Србија е на вистинскиот пат.