Водата од тетовскиот градски водовод е неисправна за пиење. Мерењата направени попладнево покажале голема заматеност на водата.

Параметарот на заматеност изнесувал 60 единици, иако дозволената граница за заматеност е  1,6 единици. За два часа заматеноста на водата се намалила и моментално нејзиниот параметар изнесува 16 единици.

Од Центарот за јавно здравје Тетово препорачуваат водата да не се користи за пиење, сè додека не се направат нови анализи што ќе потврдат дека е исправна за користење. Оттаму очекуваат дека во текот на денот сите параметри на водата ќе дадат позитивни резултати.

Од Центарот за јавно здравје велат дека заматеноста на водата е резултат на градежни работи, кои се изведуваат на туристичкиот центар Попова Шапка.