ВМРО-НП на денешниот состанок на партискиот централен комитет одлучи на претстојните избори на 11 декември да оди во коалиција со Обединети за Македонија на Љубе Бошковски и со Достоинство на Стојанче Ангелов.

Сепак, партијата остави и можност за преговори со ФРОДЕМ на Јове Кекеновски и со Демократски сојуз на Павле Трајанов доколку деновиве посакаат да ги обноват преговорите кои вчера беа прекинати.

Вчера преговорите меѓу десниот блок опозициски партии беа прекинати затоа што не успеале да постигнат договор по ниту една точка.

Утрово од Коалицијата за промени и за правда рекоа дека се подготвени да коалицираат со која било опција што ќе биде против ВМРО-ДПМНЕ, а лидерот на ВМРО-НП денеска пред почетокот на заседанието на централниот комитет рече дека хипотетички би прифатил коалиција со ВМРО-ДПМНЕ.