fbpx
Таг: Коридор10

таг: Коридор10

Армијата ќе ѝ помага на полицијата околу транзитот на мигрантите

Македонската армија ќе ѝ помага на полицијата во обезбедувањето на граничните појаси и на коридорот 10 по кој транзитираат илегалните мигранти преку територијата на земјата, соопшти претседателот и врховен командант, Ѓорге Иванов, при денешната посета на граничната линија со Грција. Иванов истакна дека помошта на Армијата е неопходна и дека мора да ѝ се излезе во пресрет на полицијата во...

Следната недела ќе почне реконструкција на прилепската железничка станица

Следната недела ќе почнат градежните активности за реконструкција на прилепската железничка станица. Предвидено е целосно да бидат заменети покривите и подовите, да се санираат фасадите и внатрешноста на станицата, како и да биде поставена нова термичка изолација и нови тоалети. Реконструкцијата ја опфаќа и водоводната и електричната инсталација, внатрешното и надворешното осветлување, како и поставување системи за греење и за...

Музика и омраза: Како една песна предизвика етнички тензии на студентска забава во Скопје

Студентска забава во Скопје пролетва доби неочекуван пресврт кога пуштањето на албанска песна при крајот на настанот предизвика полемики и говор на омраза на социјалните мрежи. И покрај инклузивниот...