fbpx
Таг: гејминг. Lies of P

таг: гејминг. Lies of P

„Lies of P“ – најновата игра со сосема нова перцепција на ликот на Пинокио

Lies of P скриншот од официјалниот Твитер на Играта
Lies of P е рекламирана како игра во која „Пинокио“ е поставен како „фраерски“ лик. Исто така ја асоцираат и со две други игри Bloodborne за акцијата и Bioshock за „Стимпанк“ атмосферата. https://www.youtube.com/watch?v=R5TUYKAzGZs Дури и во најавата за играта пишува дека играта е посветена на писателот Карло Колоди кој ја напишал книгата „Авантурите на Пинокио“, уште повеќе популаризирана со стариот долгометражен...

Метаморфозис се приклучува на осудите на физичкиот напад над новинарката на хрватски Фактограф

Фондацијата Метаморфозис, како членка на Европската мрежа за стандарди при проверката на факти (EFCSN), и на Меѓународната мрежа за проверка на факти (IFCN) се приклучува на осудите на нападот на новинарката...