fbpx
Таг: едукативни активности

таг: едукативни активности

„Младите можат“: Повик за волонтирање, активизам и едукација за менталното здравје

Граѓанската организација за млади, „Младите можат“ отвори повик за членство преку аплицирање за јунироската едукативна програма за волонтерство и активизам како и за програмата за врсничка едукација за менталното здравје. Се работи за две различни програми, од кои првата, за волонтерство и активизам се расчленува на три различни обуки. Дел од јуниорската програма за волонтирање и активизам се младите кои...

ЕДУИНО организира „Игратон“ – креативен предизвик за деца од 3 до 10 години

По повод 20 Ноември, Светскиот ден на детето, тимот од колективниот портал ЕДУИНО ќе го организира креативниот предизвик ЕДУИНО Игратон, кој преку едукативните игри помага во правилниот раст и развој кај децата. Од 22 до 28 ноември годинава, во „игратонот“ може да учествуваат сите деца од 3 до 10 годишна возраст во домашни услови со родителите/старателите, во градинките со воспитувачите...

Македонското еколошко друштво ќе објавува бесплатни едукативни материјали

Од утре Македонското еколошко друштво ќе објавува куси информативни објави и работни вежби на повеќе теми. Секоја среда ќе споредулваат нови теми со интерактивни задачи согласно одделението. „Во обид да придонесеме кон онлајн образованието во следниот период ќе почнеме бесплатно да ги споделуваме со сите наши едукативни материјали. Целта на овие содржини е да се запознаеме со дивиот свет и животната...

Здружението „Еко логик“ организира неформални едукативни онлајн активности

Со цел времето да биде користено продуктивно, едукативно и креативно Здружението на граѓани „Еко логик“, преку проектот „Вело училишта“ започна со потикнување на родителите, децата, наставниците и едукаторите да се вклучат во спроведување на неформални активности кои може да служат како надополнување на тековната училишна програма вело-активности, еко-активности како и активности за деца со посебни потреби. „Преку користење на онлајн...

Граѓаните донирале над 162.000 евра за настраданите во Турција и Сирија

Македонскиот народ собра речиси 10 милиони денари (162.100 евра) помош за настраданите во земјотресите во Турција и Сирија, соопшти денеска Црвениот крст на С. Македонија. Според Генералниот секретар на...