fbpx
Таг: едукативна програма

таг: едукативна програма

Светски ден за борба против ХИВ/СИДА: Годинава има нови 29 случаи, на терапија се 306, а починале шестмина

Годинава, заклучно со 30 ноември во државава се регистрирани вкупно 29 нови лица со потврдена ХИВ-инфекција, кои се од различни возрасни групи, од 20 до 69 години. Сите новодијагностицирани се од машки пол, а според начинот на пренос, кај 25 лица инфекцијата се случила кај мажи кои имаат сексуални односи со мажи, а 4 лица се изјасниле како хетеросексуалци. Половина...

Отворен повикот за едукативната програма „Училиште за животни вештини“

Здружението Лидери за едукација, активизам и развој отвора повик за втора генерација на учесници во едукативната програмата „Училиште за животни вештини“. Таа е наменета за млади, од 15 до 29 години, без разлика на нивниот образовен или работен статус. Самата програма е поделена во два дела: циклус на обуки кој опфаќа шест модули и едномесечна пракса во реномирани компании. Поради...

Лидерот на бугарската „Преродба“ бркаше новинари од прес-конференција и медиуми нарече „странски агенти“

Три дена по парламентарните избори, на првата прес-конференција по гласањето, Костадин Костадинов, претседателот на проруската политичка партија „В'зраждане“ (Преродба), инаку нарекуван и „бугарскиот Копејкин“, почна со расправија и обиди...