fbpx
Таг: армија

таг: армија

САД: Околу 6.000 војници годинава пријавиле сексуален напад

Речиси 6.000 вработени во американската армија годинава пријавиле сексуален напад, што е за осум отсто повеќе во споредба со 2013 година, јавуваат американските медиуми. Вкупно 5.983 припадници на воениот персонал, на своите претпоставени им пријавиле дека биле жртва на сексуален напад, од кои за 359 веќе е изречена пресуда, а 175 лица се регистрирани како сексуални престапници. Пентагон годинава спровел анонимно...

Чесите со сатира ја исмеваат руската анексија на делови од Украина, „си го бараат Калининград назад“

Чешки интернет пранкери создадоа лажна веб-страница и профил на Твитер за припојувањето на Калининградската област кон Република Чешка. VisitKralovec.cz е најновиот сатиричен обид за да се покаже апсурдноста на...