Shpresoj në zgjidhje, por s’jam optimist, deklaroi ndërmjetësi belg Piter Vanhoute para fillimit të takimit të grupeve të punës në Klubin e deputetëve.

“Do të bisedojmë për të gjitha propozimet e partive politike, shoqatave dhe organizatave të gazetarisë. Jam i vetëdijshëm se ka pak kohë, por do të bëjmë çmos që kjo të tejkalohet” deklaroi Vanhoute.

Sot pasdite në takim në Klubin e deputetëve pritet të arrijnë edhe ambasadori i SHBA-së në Maqedoni, Xhes Bejli dhe euro- ambasadori Aivo Orav për presion plotësues për zgjidhjen e kësaj çështje deri të premten.

Tani për tani VMRO DPMNE ngel në qëndrimin të merret cilido ligj evropian dhe të zbatohet në legjislacionint e vendit ndërsa LSDM dhe SHGM pranojnë propozimin e Vanhoutes.