Ambasadori i SHBA-së në Maqedoni Xhes Bejli dhe euro-ambasadori Aivo Orav iu bashkëngjitën negociatorëve të grupeve të punës për ligjin e mediave në Klubin e deputetëve.

Diplomatët do të tentojnë të bëjnë presion ndaj partive politike për zgjidhje më të shpejtë të kësaj çështje.

Para fillimit të takimit, ndërmjetësi belg Piter Vanhoute tha se pret zgjidhje, por se nuk është optimist.

Do të bisedojmë për të gjitha propozimet e partive politike, shoqatave dhe organizatave të gazetarisë. Jam i vetëdijshëm se ka pak kohë, por do të bëjmë çmos që kjo të tejkalohet” deklaroi Vanhoute.

Tani për tani VMRO DPMNE ngel në qëndrimin të merret cilido ligj evropian dhe të zbatohet në legjislacionint e vendit ndërsa LSDM dhe SHGM pranojnë propozimin e Vanhoutes.