fbpx
Tag: Padi

tag: padi

Fotoreporterët filluan betejë me publikimet “copy-paste”, presin t’u bashkangjiten gazetarët

Fotografi, tituj të njëjtë, tekste të tëra të kopjuara së bashku me gabimet tipografike janë bërë përditshmëri në mediat në Maqedoni. Rrallë kush e citon medien, e cila e ka publikuar e para lajmin ekskluziv. Çfarë mjetesh kanë në dispozicion gazetarët dhe punëtorët e medias kur bëhet fjalë për të drejtat e autorit? Paralajmërime për padi për përdorim të...

Dhjetëra media morën paralajmërim për padi për shkelje të të drejtave autoriale për fotografi

Një numër i madh i mediave në Maqedoni dhe  disa persona privatë, këto ditë kanë marrë letra me paralajmërim nga avokatja që i përfaqëson disa fotoreporterë profesionalë nga Maqedonia në procedurën për shfrytëzim të paautorizuar të fotografive të tyre autoriale. Iniciativa për mbrojtjen e të drejtave autoriale është e përkrahur edhe nga Sindikata e Pavarur e Gazetarëve dhe Punëtorëve Medial...

SOS tenton të njollos shoqërinë civile me të pavërteta dhe manipulime

Falje publike dhe tërheqje nga gënjeshtrat, shpifjet dhe dezinformatat e përhapura nga “Stop Operacioni Soros” (SOS), sot në konferencë shtypi kërkuan 21 organizatë civile. Nëse nuk kërkojnë falje publike, organizatat thonë se do të jenë të detyruara drejtësinë ta kërkojnë në gjykatë gjegjësisht do të ngritin padi për shpifje dhe ofendim. “SOS”-i në publik ka paraqitur të dhëna të pavërteta dhe...

Gjykata nuk ka kompetencë për padinë e Ahmetit dhe Xhaferit, pohojnë avokatët e Bogoevskit

Në seancën e sotme përgatitore të procesit gjyqësor lidhur me padinë e kreut të BDI-së, Ali AHmeti dhe bashkëpunëtorit të tij partiak, Musa Xhaferi kundër ish drejtorit të DSK-së, Slobodan Bogoevski, avokatët e Bogoevskit kontestuan kompetencën e Gjykatës Themelore Shkupi 2 që të veproj në lëndën “Magjar Telekom”. Avokatët e Bogoevskit theksuan se Gjykata Themelore Shkupi 1 s’mund të jetë...

Gjykata administrative pranon padinë e LSDM-së dhe anulon votimin në Tearcë

Këshilli i Gjykatës administrative pranon së të bazuar padinë e LSDM-së dhe anuloi votimin në vendvotimin numër 2011 në komunën e Tearcës, në njësinë zgjedhore gjashtë. Ankesa dhe padia e LSDM-së për këtë vendvotim kanë të bëjnë me atë se në fillim të votimit është konstatuar se mungon një fletëvotim, që në fund të numërimit të votave është gjetur në...

Kush udhëheq dhe çfarë është Gjykata administrative, e cila do të jep verdiktin final për rezultatin zgjedhor

Partitë politike LSDM dhe VMRO DPMNe mbrëmë, para skadimit të afatit (mbrëmë në mesnatë), njoftuan se do të ngritin padi deri në Gjykatën administrative për një pjesë të vendimeve të KSHZ-së për ankesat lidhur me rrjedhën e zgjedhjeve të 11 dhjetorit. Tani, Gjykata administrative, sipas nenit 150 të Kodit zgjedhor, pasi t’i pranoj paditë, ka afat prej 24 orëve...

LSDM do të ngrit katër padi pranë Gjykatës administrative

LSDM deri në fund të ditës do të ngrit katër padi pranë Gjykatës administratë lidhur me votimin në NJZ 6, njoftoi sot zëdhënësi i kësaj partie, Petre Shilegov. “Gjykata administrative është e obliguar t’i merr parasysh të gjitha argumentet e bazuara nga paditë. KSHZ nuk u përgjigj në detyrën serioze për mbrojtje të plotë të procesit zgjedhor në pjesën e...

Besa nuk do të ngrit padi, dyshon në pavarësinë e Gjykatës administrative

Besa nuk do të ngrit padi deri në Gjykatën administrative pas vendimeve të KSHZ-së që të hidhen poshtë shtatë nga tetë ankesat lidhur me procesin gjyqësor. “Organet e partisë kanë vlerësuar që mos të ngriten padi pranë Gjykatën administrative sepse dyshojnë në pavarësinë e saj dhe para kohe e dinë vendimin e saj” deklaroi për “Meta” zëdhënësi i lëvizjes Besa,...

Skadon afati për paditë e partive deri në Gjykatën administrative

Po skadon afati 24 orësh për padi lidhur me vendimin e KSHZ-së. Nga ky Komision mbrëmë paralajmëruan se shërbimi juridik i KSHZ-së do t’i përgatis dhe do t’ua dorëzoj Besës dhe Koalicionit në krye me LSDM-në vendimet për 13 ankesat për të cilat ka marrë vendim. Pas dorëzimit së padive, pesë gjykatës të Gjykatës Administrative, të emëruar me short, në...

Taleski nga arresti shtëpiak kërcënohet me padi ndaj gazetarëve

Kryetari Vladimir Taleski i cili është i dyshuari i parë në rastin “Transporter”, nga arresti shtëpiak i kërcënohet me padi gazetarit nga Manastiri, Sime Alushevski, botues i gazetës “Ego”. Në kërcënimet ndaj gazetarit, Taleskit i është shoqëruar edhe sekretari i komunës Manastir, Slobodan Bonçanovski, i cili poashtu është i dyshuar në lëndën e njëjtë dhe vuajti një muaj arrest...

Aksionarët pakicë të “Makpetrol” i bashkëngjiten padisë kundër drejtorit

16 aksionarë të vegjël në Makpetrol iu bashkuan padisë së ngritur nga Ministria e Brendshme dhe Prokuroria publike, mbi menaxhmentin të kompanisë. Disa aksionarë akuzuan punën e papërgjegjshme të menaxherëve, duke e cilësuar si arsyen kryesore që kompania punon me humbje prej vitesh tashmë. Aksionarët thonë se Makpetroli, në 6 vitet e fundit, shënoi një humbje prej 15 milionë eurosh,...

Policët nga Shtipi paditin MPB-në

Afër dyzet kallëzime ka publikuar Gjykata themelore e Shtipit në dy- tre muajt e kaluar, të gjitha nga punonjësit në Ministrinë e punëve të brendshme. Paditë kryesisht janë të policëve, të cilët nuk kanë pranuar shtesa për rrogat, punë jashtë orarit, shpenzime transporti dhe regreset për pushime vjetore. Sindikata e pavarur policore vlerëson në nivel të shtetit, MPB në disa...

Secili padit secilin- vërshim të kallëzimeve penale në Maqedoni  

Gjendja në Maqedoni, të cilën disa e quajnë krizë politike, shkaktoi vërshim të kallëzimeve penale në veçanti kundër politikanëve, figurave publike dhe gazetarëve. Në një vend të vogël siç jemi ne, duket se për momentin  secili padit secilin dhe secili ngrit kundër secilit kallëzim penal.   Për më pak se 3 muaj, prej 31 janarit e deri më sot, kallëzime penale...

Padi penale për spiunim kundër Zoran Zaevit.

Në aksionin policor  “Puç”, dyshohet edhe lideri i LSDM-së, Zoran Zaev, i cili bashkë me Zoran Verushevskin  që u arrestua para dy javësh, akuzohet për tentim dhe cenim të rendit kushtetues dhe për marrje jodemokratike të pushtetit, përkatësisht mospërfillje të vullnetit të qytetarëve. Siç informojnë nga MPB-ja, në hetimet e deritanishme është konstatuar se personat e dyshuar, nëpërmjet përdorimit të...

Vevçanasit Vitin e Ri e pritën në terr dhe me të ftohtë

Banorët e Vevçanit, Vitin e Ri e pritën në terr, ngrirë dhe të mllefosur ndaj kompetentëve të cilët  në temperatura në -10, me ditë të tëra i lanë pa energji elektrike. Ata kërkojnë urgjentisht t’iu zgjidhte problemi, sepse po pësojnë dëme të mëdha, iu shkatërrohen pajisjet elektrike, nuk kanë telefon, çdo ditë blejnë bateri dhe qirinj. Vevçanasit paralajmërojnë padi grupore,...