fbpx
Tag: мост

tag: мост

Opozita ia jep legjitimitetin e plotë Kuvendit, ajo nuk është dekor

“Në dy vitet e fundit jetojmë në krizë serioze shoqërore- politike e cila godet çdo qytetar ndërsa në masë të madhe kjo është si pasojë e funksionit të pamjaftueshëm të parlamentit si vëzhgues i pushtetit ekzekutiv”, ka thënë kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi në konferencën “Qytetarë të përfshirë për kuvend përgjegjës dhe transparent”, nën organizim të Asociacionit civil “MOST”. Xhaferi...

 “Most” vëren agjitim të votuesve dhe persona të paautorizuar që evidentojnë kush ka votuar

Agjitim të votuesve, tentim i fotografimit të fletëvotimit, persona të paautorizuar që evidentojnë votuesit, këtë e kanë vërejtur vëzhguesit e Asociacionit qytetarë “Most” në disa vendvotime. -Në vendvotimin 1778 komuna e Novo Sellës, një person ka agjituar para vendvotimit. Në momentin kur ka ardhur policia ta arrestojë, personi ka ikur. Para shkollës fillore “Dimitar Vllahov” në Shtip gjenden persona të...

 “Most”: Në kohë janë hapur të gjitha vendvotimet, është vërejtur fotografim i fletëvotimeve

Asociacioni civil “Most” informon se në kohë janë hapur të gjitha vendvotimet ku kanë vendosur vëzhguesit e tyre, përveç në Kumanovë dhe Veles. “Vendvotimi 1036 në Kumanovë është hapur me vonesë prej 15 minutave. Vendvotimi 2210 në Veles është hapur me vonesë prej 30 minutave për shkak të mungesës së rrymës elektrike” thuhet në njoftimin e “Most”. Prej atje njoftojnë se...

Ivanov- Erdogan: Lufta kundër terrorizmit dhe krizës së refugjatëve në fokus të takimit

Presidenti Gjorgje Ivanov në suazat e vizitës së punës në Turqi, sot në Stamboll u takua me presidentin e Turqisë, Rexhep Taip Edrogan. Në fokusin e bisedave së dy presidentëve kanë qenë marrëdhëniet dypalëshe , me theks të veçantë të sferës së sigurisë, krizës së refugjatëve dhe marrëdhëniet ekonomike. Në takim është arritur marrëveshje për përforcimin e bashkëpunimit të shërbimeve të...

“Most”: Nuk ka kushte për zgjedhje korrekte dhe demokratike më 5 qershor

“Për shkak të disa mangësive dhe shkeljeve, ndërkaq të injoruara nga KSHZ, konstatojmë se Qeveria dhe institucionet tjera nuk kanë arritur të sigurojnë kushte për mbajtjen e zgjedhjeve fer, të besueshme dhe demokratike më 5 qershor”, thonë nga asociacioni qytetar “Most”. Kryetari i “Most”, Darko Aleksov thotë se kontrollet e Listës Zgjedhore nuk anë qenë transparente, ndërkaq ajo ka sjellë...

 “Most”: Policia financiare ka kërkuar dokumentacion prej nesh

Asociacioni civil “Most” të hënën ka marrë njoftim për vizitë nga policia financiare, pas çka kanë pasur takim ku janë kërkuar dokumente për punën e saj financiare. “Kemi pasur një bisedë konstruktive dhe korrekte me inspektorët e policisë financiare. Ata ishin preciz në kërkesat e tyre rreth dokumentacionit që e kërkuan. Na dhanë disa ditë kohë për t`i përgatitur dokumentet...

MOST: Sistemi jo- funksional është shkak për mosbesimin në listën zgjedhore

Çfarëdo që të veproj KSHZ në këtë periudhë s’do të mund të pastroj listën pa bashkëpunim me institucionet tjera kompetente për dorëzimin e listës zgjedhore, vlerësojnë nga Asociacioni civil “Most”. MOST vlerëson se një pjesë e problemeve në listën zgjedhore dalin edhe nga nevoja e çuditshme për ndryshim të shpeshtë të emrave të rrugëve nga komunat, që në disa raste...

“Most” bën thirrje KSHZ të nxjerr udhëzim të saktë për denoncimin e të dhënave të dyshimtë

Asociacioni ”Most”, përmes një deklarate, thërret Komisionin Shtetëror Zgjedhor (KSHZ) që të përcaktoj Rregulloren për metodologjinë e qasjes së plotë, ndryshimin dhe fshirjen e të dhënave në listën zgjedhore, si edhe procedurën për zbatimin e kontrolleve në terren për përditësim, që qytetarët ta kenë më të qartë. Asociacioni shton se pas publikimit të mundësisë së re të verifikimit të të...

 “Most”: Nuk ka kushte për zgjedhje korrekte më 24 prill

Nuk ka kushte për mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme më 24 prill. Ky konluzion vjen nga disa asociacione joqeveritare të kryesuara nga “MOST-i”. Kryetari i këtij asociacioni Darko Aleksov ka thënë se KSHZ-ja pastrimin e listës zgjedhore e ka nisur me më shumë se dy muaj vonesë. “Në në janar vonesa me përqindjen për pastrimin e listave zgjedhore ishte 50...

 “Most” kërkon lista të hapura dhe ndalesë që mediumet të financojnë fushata politike

Lista të hapura, zgjidhje ligjore të zonave gri në financimin e fushatave të partive dhe ndalesë mediumet të jenë donatorë të fushatave politike janë një pjesë e rekomandimeve që u qëndrojnë në dokumentin e punës, që sot e prezantoi Asociacioni civil “Most”, i cili mbi 13 vite bën vëzhgimin e zgjedhjeve në vend. “Rekomandimet që i përmban ky dokument kanë...

Aleksov: Ka kohë deri në zgjedhje, lista mund të bëhet për disa muaj

Sonte pasdite pritet vazhdimi i takimit të Grupeve të Punës, lidhur me listën zgjedhore, votimin e diasporës, KSHZ-në, përbërjen e saj, etj. Takimet po mbahen nën mbikëqyrjen e ekspertit belg Vanhoutte. Mbrëmë askush nuk dha hollësi PËR takimin e djeshëm, dhe përparimin e mundshëm, megjithatë, nga lëvizja Most, thonë se lista duhet të krijohet me regjistrim aktiv, dhe se...

Në Shën Nikollë tre lumenj u bashkuan dhe shkatërruan urën

Disa lumenj janë ende në gjendje kritike, ndërsa me vëmendje të madhe po ndiqet gjendja e lumit Vardar. Niveli rritet sidomos në Demir-Kapi, Udovë dhe në rajonin e Gjevgjelisë dhe Vallandovës. Sipas Qendrës për Menaxhimin e Krizave, rajone kritike ku niveli i ujit rrezikon të shkaktojë përmbytje janë ato rrotull lumit Bregallnica, lumit Kriva, lumit Treska në Pllasnicë, si...