fbpx
Tag: инфраструктура

tag: инфраструктура

Vitin e kaluar kemi punuar në realizim, këtë vit do të hapen rrugë të reja, afatet mbeten një kategori e ndryshueshme

Maqedonia e Veriut këtë vit pret zhvillimin e intensifikuar të infrastrukturës rrugore dhe të lëshohen në përdorim disa rrugëve të reja që janë ndërtuar gjatë viteve të fundit. Pavarësisht vonesave të zakonshme në zbatimin e projekteve për shkaka të një spektri të tërë problemesh të përbashkëta që vitin e kaluar u plotësua nga pandemia kovid-19, në 2021 përmirësimi i...

Ka përfunduar 50 përqind e eksproprijimit të tokës në trasenë e autostradës Shkup-Bllacë

Për shkak të gjendjes me kovid-19, ndërtimi i fazës së parë të autostradës Shkup-Bllacë ngeci në eksproprijimin e 68 pronave nëpër të cilat kalon traseja. Nga Ndërmarrja publike për rrugë shtetërore për “Meta.mk” informojnë që eksproprijimi i tokës deri tani është realizuar në më tepër se 50 përqind të trasesë. – Shkaku i gjendjes me kovid-19, Ministria për Financa, përkatësisht Drejtoria...

Brenda 15 vitesh është dyfishuar numri i çiklistëve të lënduar në aksidente trafiku (infografik)

Numri i aksidenteve në trafik, ku janë përfshirë çiklistë, brenda periudhës prej një dekade e gjysmë pothuajse është dyfishuar. Të dhënat e Entit Shtetëror Statistikor tregojnë se në vitin 2019, tre çiklistë kanë humbur jetën në aksidente trafiku, ndërsa 232 çiklistë janë lënduar. Ky numër është më i ulët në krahasim me vitin 2018, por dukshëm më i lartë...

KOVID-19 në RMV, Qeveria ka shkurtuar mjete për hekurudhën, pendën Otinjë dhe kanalizimet

Vendimi i Qeverisë për rishpërndarje të një pjese të mjeteve nga buxheti shtetëror mes shfrytëzuesve buxhetor të pushtetit qendror ka sjellë deri tek ulja e mjeteve vjetore me të cilat disponon Ministria e Transportit dhe Lidhjeve për rreth 5.1 milion euro, thuhet në vendimin e publikuar në Gazetën Zyrtare, njofton Meta.mk. Shkurtime më të mëdha ka te zërat e investimeve në...

Autostrada Shkup-Blace: Dy dekada premtime për 12.5 km gropa dhe gunga (VIDEO)

Kryeqytetin e Maqedonisë e ndajnë rreth 20 km në jug të kufirit me Kosovën. Magjistralja e Adriatikut sot është përplot me gropa dhe gunga, me sinjalizim të vjetruar të trafikut dhe gardhet mbrojtës në rrugë, si dhe me një tunel të pa ndriçuar në rrugë. Shpejtësia maksimale e automjeteve është 60 deri në 80 kilometra në orë, kështu që...

Nuk ka mjaft parkingje në Shkup, për atë ka shumë punë karrotreci (infografik)

Mungesa e vendeve për parking në Shkup është problem i madh për qytetarët të cilët i shfrytëzojnë veturat për udhëtim nëpër qytet, por për karrotrecin – shërbimin e NP “Parkingu i Qytetit” kjo gjendje negative është mundësi e vërtetë për përfitim. Parkimi i parregullt i automjeteve, të cilat i merr karrotreci, kësaj ndërmarrje publike i sjellin qindra mijëra në...

Në janar do të ketë një tender për përfundimin e fazës së parë të autostradës Gradsko – Prilep

Извор: Министерство за транспорт и врски
Ndërmarrja publike për rrugë shtetërore planifikon që muajin e ardhshëm të shpallë një tender për të përzgjedhur kompaninë e ndërtimit për të përfunduar fazën e parë të autostradës Gradsko – Prilep, transmeton Meta.mk. Pauza prej muajsh për ndërtimin e 10 km të ri midis grykave Farishës dhe Drenovës erdhi pasi verën e kaluar u anulua kontrata me ish-kontraktuesin e mëparshëm...

Deri në fund të nëntorit tërësisht do të rikonstruktohet aksi rrugor Gostivar – Kërçovë

Segmenti i fundit që nuk është rikonstruktuar në rrugën Gostivar–Kërçovë do të jetë gati gjatë nëntorit. Traseja prej në Zdunje deri në Gostivar është e gjatë prej 4,6 kilometra, për rehabilitimin e së cilës Ndërmarrja publike për rrugë shtetërore ka ndarë 520.000 euro, njofton META. Ministri për transport dhe lidhje, Goran Sugareski dhe drejtori i Ndërmarrjes publike për rrugë shtetërore,...

Ose janë në pushim vjetor ose në atë mjekësor: Tre muaj s’ka përgjigje për infrastrukturën hekurudhore

Ndërmarrja Publike (NP) për Infrastrukturë Hekurudhore – Hekurudhat e RMV-së tash tre muaj nuk janë përgjigjur në pyetjet e parashtruara për disa projekte të rëndësishme. “Meta.mk” gjatë verës në shumë raste ka dërguar kërkesë për përgjigje nëpërmjet postës elektronike, dhe në disa raste është munduar që nëpërmjet telefonit të marrë të dhënat për tema të rëndësishme për infrastrukturën hekurudhore. Nga...

Me 2,3 milionë euro do të korrigjohen gabimet në projektin për autostradën Kërçovë – Ohër

Instituti i Ndërtimtarisë Maqedonia (INM) do ta realizojë ri-projektimin dhe projektimin plotësues të lëshimeve dhe mangësive të konstatuara në dokumentacionin e projektit për autostradën Kërçovë – Ohër, njofton Meta. Siç theksohet në marrëveshjen e publikuar të Sistemit Elektronik për prokurime publike, Ndërmarrja publike për rrugë shtetërore ka ndarë 2,3 milionë euro për kompletimin përfundimtar të dokumentacionit të projektit, me...

Përfundimi i hekurudhës Kumanovë – Beljakovc është prolonguar për vitin e ardhshëm

Prolongohet sërish përfundim i ndërtimit të fazës së parë të projektit për lidhje hekurudhore ndërmjet Maqedonisë dhe Bullgarisë. Në vend që deri në fund të këtij viti, përfundimi i punëve ndërtimore të hekurudhës Kumanovë – Beljakovcë do të prolongohet deri në vitin 2020, transmeton Meta.mk. “Për shkak se gjatë ndërtimit janë shfaqur mangësi të caktuara në projekt, u desh kohë...

Në autostradën Shtip – Miladinovci punimet ende vazhdojnë ndërkohë nevojitet të bëhen riparime

Transportuesit, por edhe qytetarët të cilët udhëtojnë çdo ditë drejt Shkupit, në punë ose për nevoja tjera, thonë se me çdo reshje pak më të madhe të shiut ndodh që gjysma e ndonjë kodre, në pjesë të caktuara, të rrëshqet dhe ashtu e mbush rrugën plot me tokë dhe rërë, shkruan Meta.mk. Gardhi mbrojtës në autostradën e re Shtip –...

Vitin e ardhshëm rehabilitim i autostradës në segmentin Hipodrom, Milladinovc dhe Petrovec

Ndërmarrja publike për rrugë shtetërore vitin e ardhshëm planifikon t’i rindërtojë segmentet e autostradave Hipodrom – Milladinovci, Milladinovci – Petrovec dhe Petrovec – Hipodrom. Hyrjet e autostradës, në Shkup, nga lindja janë me gjatësi të përgjithshme prej 28 kilometra, ndërsa për rehabilitimin e tyre janë siguruar mjete me hua nga Banka Evropiane për rinovim dhe zhvillim (BERZH), transmeton META.mk. “Presim...

Ndërtimi i rrugëve kryesore vonon më shumë se 8 vjet (video + infografik)

Maqedonia ka vonesa serioze me përfundimin e projekteve kryesore të infrastrukturës rrugore. Vetëm në katër projektet kryesore të rrugëve janë regjistruar tejkalim të afateve prej gjithsej 8 vjet e 3 muaj krahasuar me datat e para e shpallura, në fillim të ndërtimit, për lëshim të rrugëve në përdorim. Nëse shqyrtohet secili projekt individualisht, vonesa më e madhe është në...

Shkëlqimi dhe rënia e Kodrës së Diellit: Nga qendër me nam botëror në fushë shterpe

“Kodra e Diellit”, dikur ishte qendër skijimi e njohur në rajon dhe më gjërë. Në të është investuar në infrastrukturë, ka pasur gara skijimi me garues nga e tërë bota dhe ishte destinacion i preferuar për shumë aplinistë dhe skijator. Sot, ka ngelur vetëm dëshira e madhe e turistëve skijator për ta parë këtë qendër të zhvilluar si dikur, njofton Portalb.mk, transmeton Meta.mk. “Kodra...