Në 24 orët e kaluar, MPB kanë lëshuar vërtetime për kërkim azili për gjithsej 2254 refugjatë, prej të cilëve 1337 janë shtetas sirian, njofton Ministria e punëve të brendshme.

Prej fillimit të dhënies së lejeve gjegjësisht 19 qershor të këtij viti e deri më sot, sipas MPB dokumente të këtilla kanë pranuar gjithsej 105.007 shtetas të huaj, prej të cilëve 79.017 nga Siria,11.478 nga Afganistani, nga Iraku 6.839, Pakistani 2.767, Palestinë 1.139, Somali 635, Bangladesh 645, Iran 646, Kongo 371, Nigeri 222, Kamerun 178, Eritrea 163, Etiopia 126 dhe 115 nga Sudani.

Sipas të dhënave të MPB-së, në kohën e njëjtë, kërkesë për azil kanë dorëzuar vetëm 50 refugjatë. Në 24 orët e fundit, deri tek Reparti për azil nuk është dorëzuar asnjë kërkesë për azil.