fbpx
Tag: азил

tag: азил

Në 24 orët e fundit jepen 5.255 vërtetime për imigrantët

Në 24 orët e fundit,  Ministria e Punëve të Brendshme (MPB) ka dhënë 5.255 vërtetime për shtrimin e kërkesave për njohjen e së drejtës së azilit . Prej tyre 2.407 janë të gjinisë mashkullore, 1.371 janë të gjinisë femërore, 1.432 janë fëmijë të cilët e mbështesin bartësin e vërtetimit si edhe 45 fëmijë të cilët udhëtojnë pa prindër. Sipas shtetësisë së...

MPB ka lëshuar kërkesa për azil për gjithsej 4076 refugjatë

Dje MPB ka lëshuar kërkesë për azil për gjithsej 4076 refugjatë, që në territorin e Maqedonisë kanë hyrë nga Greqia. Nga refugjatët që dje ju janë dhënë vendimet, shumica prej tyre janë Afganistani apo 2240 persona, Siria 1201, Iraku 300 dhe Irani 1911. Prej 19 qershorit kur edhe filloi dhënia e vërtetimeve me të cilat refugjatëve ju mundësohet qëndrim prej 72...

Prej 19 qershorit deri më sot nëpër vend kanë kaluar 105.007 refugjatë

Në 24 orët e kaluar, MPB kanë lëshuar vërtetime për kërkim azili për gjithsej 2254 refugjatë, prej të cilëve 1337 janë shtetas sirian, njofton Ministria e punëve të brendshme. Prej fillimit të dhënies së lejeve gjegjësisht 19 qershor të këtij viti e deri më sot, sipas MPB dokumente të këtilla kanë pranuar gjithsej 105.007 shtetas të huaj, prej të cilëve...

Gjatë fundjavës ndihmë kanë kërkuar 1209 emigrantë

Gjatë fundjavës në bazë të ndryshimeve dhe plotësimeve të Ligjit për azil, MPB ka lëshuar 1029 vërtetime për pranimin e të së drejtës për azil në R. e Maqedonisë për shtetas të huaj që në mënyrë ilegale kanë hyrë në territorin tonë. Në periudhën prej 19 qershorit e deri më 6 korrik të vitit 2015 në orën 8, njoftoi sot...

Për një javë mbi 3000 emigrantë fitojnë leje qëndrimi

Për një javë MPB ka lëshuar leje qëndrime për gjithsej 3023 shtetas të Sirisë, Afganistanit, Irakut, Kongos, Pakistani etj. Prej tyre 2338 janë burra, 375 gra dhe 310 fëmijë. Deri dje sipas ministrisë nuk ka fatkeqësi nëpër hekurudhat apo rrugët si dhe keqpërdorimin e tyre nga strukturat kriminale ndërsa shteti ka evidencë më të mirë për të gjithë ato që...

Maqedonasit me gjasa më të vogla për azil në Evropë

Maqedonasit janë në vendin e dytë për nga numri i kërkuesve për azil në BE, por njëkohësisht edhe me shkallën më të ulët të pranimit, e cila mezi arrin 1%. Sipas vëzhgimit të fundit të KE-së ndaj ndërprerjes së regjimit të vizave për vendet e Ballkanit Perëndimorë, kërkesat për azil nga Maqedonia kanë përqindjen më të vogël të pranimit...

Kosovarët tejkaluan sirianët në kërkim të azilit në Austri

Banorët e Kosovës në janar u bënë grupi më i madh që paraqitën aplikimet për azil në Austri. Me dorëzimin e 1029 kërkesave, kosovarët tejkaluan numrin e sirianëve të cilët braktisin vendin e tyre. Në janar të këtij viti, gjithsej 910 sirianë kanë aplikuar për azil në Austri. Në vendin e tretë janë afganët, me 622 aplikime dhe të katërt...