Kreu i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski pati një takim me partnerët e koalicionit për t’i njoftuar ata me atë që ka ndodhur në takimin e fundit të liderëve te presidenti Stevo Pendarovski, njofton Meta.mk.

Partnerët e koalicionit diskutuan për zgjedhjet e parakohshme parlamentare dhe vendosën të thirren me moton “Për rindërtimin e Maqedonisë”.

“Për shkak të realitetit të vështirë në të cilin jetojnë qytetarët e Maqedonisë, unë u propozova partnerëve të koalicionit që të riemërojnë koalicionin “Për Maqedoni më të mirë” në koalicioni “Për rindërtimin e Maqedonisë” dhe kjo u pranua njëzëri nga palët e tjera, të cilat tashmë janë pjesë e ish Koalicionit “Për Maqedoni më të mirë”, dhe sot ata do të jenë pjesë e Koalicionit “Për Rindërtimin e Maqedonisë”. Maqedonia ka nevojë për rindërtim pas kësaj, kjo vjedhje po vazhdon për të tretin vit me radhë. Ne premtojmë shumë punë, premtojmë pastrim të të gjithë atyre kriminelëve që janë zhvilluar në të kaluarën, duke pastruar të gjithë këtë vjedhje që ka ndjekur shoqërinë maqedonase dhe qytetarët e Maqedonisë me vite. Ne premtojmë reforma në shumë fusha, duke përfshirë rivendosjen e sundimit të ligjit, luftën pa kompromis kundër krimit dhe korrupsionit, zero tolerancë ndaj krimit dhe korrupsionit. Dhe pastaj si një përparësi sekondare dhe terciare, një bum ekonomik dhe atë që e quajtëm Maqedonia forcë teknologjike e Ballkanit”, tha Mickoski.