Shkelja e Marrëveshjes së Përzhinos do të ketë pasoja serioze, deklaroi për “Meta” euro deputeti Riçard Hovit, i cili ishte ndërmjetësues nënshkrimin e Marrëveshjes së Përzhinos.

-Politikanët nga Brukseli me urgjencë e studiojnë dhe konsultohen për ngjarjet e fundit në Shkup dhe mund paralajmëroj në pasoja serioze në qoftë se ndonjë nga partitë ose individ është përgjegjës për shkeljen e Marrëveshjes së Përzhinos – thotë deputeti evropian, i cili bashkë me Ivo Vajgëll dhe Eduard Kuhan, si dhe me euro komisarin për zgjerim Johanes Han ishin ndërmjetësues të bisedimeve politike për zgjedhjen e krizës politike.

Hovit rikujtoi që Ivanov, pas vendimit të gjykatës Kushtetuese t’i mundësoj kryetarit kryetarit të aboloj persona për krime zgjedhore, pedofili, dhe tregti me njerëz, i ka premtuar që nuk do të ndërmarr hapa të tillë Theksoj që presidenti Ivanov më herët më ka garantuar që nuk do të amnestoj krim politik dhe që do të respektoj Marrëveshjen e Përzhinos, i cili përfshin përkrahje të gjerë të partive për Prokurorinë Speciale- tha Hovit