BDI ia jep nënshkrimet LSDM-së, për koalicion do të mendojë

BDI do t’ia jep nënshkrimet LSDM-së për formimin e qeverisë së re, por këto nënshkrime nuk nënkuptojnë se BDI do të bëjë koalicion me LSDM-në. Këtë sonte e deklaroi zëdhënësi i partisë, Bujar Osmani gjatë kryesisë qendrore të BDI-së, që ende po mbahet. Osmani tha se kryesia qendrore vazhdon debatin, por nënshkrimet janë dhënë që të zhbllokohen disa procese dhe të ruhen afatet për caktimin e zgjedhjeve lokale.

“Tani japim mbështetje për mandat, që të zhbllokohen disa procese, sepse nuk është në interes të shtetit zgjedhjet lokale të anulohen. Por, kjo nuk do të thotë se kemi marrëveshje për koalicion. Nëse vendosim për pjesëmarrje në Qeveri, duhet të harmonizohen programet. Ka argumente PËR dhe KUNDËR dy opsioneve dhe nuk mund të them se a dominon njëri apo opsioni tjetër, por sonte nuk presim të marrim vendim të këtillë. Dhënia e nënshkrimeve nuk do të thotë marrëveshje për Qeveri, por do të thotë fillimin e një procesi të bisedimeve për Qeveri, nëse vendosim për opsionin e pjesëmarrjes në Qeveri”, deklaroi Osmani.

Ndryshe, sot pasdite zëdhënësi i BDI-së, Bujar Osmani deklaroi se kryesia qendrore në selinë e partisë në Reçicë të Vogël, sot ka shqyrtuar dy opsione. Njëri është BDI të jetë pjesë e koalicioni qeveritar në krye me LSDM-në ndërsa i dyti BDI të ofroj mbështetja për qeveri pakice, që në praktikë deputetët e tyre do të votonin në Kuvend për formimin e koalicionit shumicë, por partia të jetë në opozitë gjegjësisht përfaqësuesit e tyre të mos jenë pjesë e pushtetit ekzekutiv.

Sipas tij, synimi është që me këtë opsion të hidhen poshtë të gjitha dyshimet që dikush i ka rreth punës së BDI-së deri më tani, sepse siç tha, BDI nuk është vetëm parti politike, por edhe lëvizje.

Paraprakisht edhe lideri i BDI-së, Ali Ahmeti deklaroi se sot në kryesinë qendrore të partisë do ta shqyrtojnë opsionin BDI të jetë opozitë në përbërjen e ardhshme parlamentare.