Zgjedhjet që deri më tani u anuluan dy herë, kësaj radhe do të mbahen më 11 dhjetor.

Këtë para dy ditëve e arritën liderët e katër partive.

Nëse partitë nuk ndërrojnë mendje dhe sërish i anulojnë zgjedhjet, ja afatet e Kodit zgjedhor që duhet të respektohen:

 • 2 shtator (sot) – Ministrat dhe zv- ministrat e LSDM-së zyrtarisht do të emërohen për anëtarë të Qeverisë;
 • 12 tetor – pritet të shpërndahet Kuvendi dhe të shpallen zgjedhjet;
 • 17 tetor – Radiodifuzerët, mediat e shtypura dhe ato elektronike (portalet) obligohen të publikojnë listën e çmimeve për reklamim politik të pjesëmarrësve në procesin zgjedhor;
 • 27 tetor – KSHZ patjetër ta bëj publike listën e votuesve. Shqyrtimi publik zgjat 20 ditë, deri më 16 nëntor;
 • 11 nëntor – KSHZ duhet t’i publikoj përshkrimet e njësive zgjedhore;
 • 18 nëntor – KSHZ patjetër duhet t’i publikoj në gazetë ditore listat me kandidat për deputetë;
 • 21 nëntor – Fillon fushata zgjedhore;
 • 22 nëntor – KSHZ do t’ua dorëzoj listën e votuesve partive politike të cilat në afat prej pesë ditë, deri 27 nëntor, patjetër të dorëzojnë kërkesë për regjistrim, shtim apo fshirje të të dhënave;
 • 27 nëntor – KSHZ nënshkruan listën e votuesve;
 • 8 dhjetor – KSHZ duhet ta dorëzoj materialin zgjedhor në komisionet komunale zgjedhore;
 • 10 dhjetor  – Përfundon fushata zgjedhore dhe fillon heshtja parazgjedhore;
 • 11 dhjetor – Zgjedhjet e parakohshme zgjedhore.