„Шорткат“: 2023 – најтоплата година досега?

Новата епизода ќе биде објавена вечерва на нашите канали на социјалните мрежи„Шорткат“ ќе се емитува вечерва во 19:00 часот на сите наши канали на социјалните мрежи Инстаграм, Јутјуб, ТикТок и Фејсбук

Европско истражување покажува дека планетата се загреала за речиси 1,2 Целзиусови степени над просечните температури, а за научниците веќе е практично сигурно дека годинава ќе биде најтоплата во последните 125.000 години. Ова ќе влијае на целиот биодиверзитет, а за последиците ве информираме во новата епизода на „Шорткат“.

Во новите вести за млади информираме за младинската невработеност која се најде во извештајот на Европската комисија за земјава, како и за Social Day – денот на кој средношколците трета година по ред се ангажираа и стекнаа работно искуство.

Ја носиме и веста за новиот А1 Game Fest.

„Шорткат“ ќе се емитува вечерва во 19:00 часот на нашите канали на социјалните мрежи ИнстаграмЈутјубТикТок и Фејсбук.