fbpx

Проекциите на СДСМ покажуваат дека ќе имаат ист број мандати како ВМРО-ДПМНЕ

-

Според резултатите што ги прикажува СДСМ во својот прес-центар, гласовите помеѓу СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ се изедначени.

Според 90 отсто од преброените гласови, СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ имаат по 51 мандат.

Проекцијата на СДСМ за мандатите кои ги добиле по изборни единици, покажува дека
СДСМ имаат повеќе мандати во првата изборна единица, а ВМРО-ДПМНЕ во третата изборна единица. Партиите се изедначени во втората, четвртата, петата и во шестата изборна единица.

 

ВМРО-ДПМНЕ СДСМ
ИЕ1 8 10
ИЕ2 9 9
ИЕ3 11 9
ИЕ4 10 10
ИЕ5 9 9
ИЕ6 4 4

 

Србија и Унгарија ќе му предложат на регионот да се приклучи кон изградбата на брза пруга

Србија и Унгарија ќе ги поканат Северна Македонија, Албанија, Грција, Бугарија и Турција да се приклучат кон изградбата на брзата железница во регионот, која за почеток ќе ги поврзува...
Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=
download intex firmware
Download Nulled WordPress Themes
download udemy paid course for free