Обилните врнежи од дожд кои вчера ја зафатија Република Македонија, предизвикаа зголемување на водостојот на реката Лепенец, а со тоа се зголеми и нивото на реката Вардар.

Поради ова, вчеравечер екипи на Штабот за заштита и спасување на Град Скопје интервенираа на најниските точки на реката Вардар во Општина Аеродром (до објектот на ПИОМ), за при поголем водостој да се спречи евентуално уништување на велосипедската патека на тој дел од кејот на реката Вардар.

На терен интервенираа екипи на Штабот за заштита и спасување на Град Скопје, кои долж кејот на реката Вардар поставија вреќи со песок.