Одговорноста за убиството на рускиот амбасадор во Турција, Андреј Карлов, ја презеде терористичката организација Џеиш ел фарах, порано позната како фронтот Ал нусра, јавуваат светските медиуми.

Терористичката група ја презеде одговорноста преку писмо кое го објавиле на интернет.

Рускиот амбасадор во Турција, Андреј Карлов, почина откако беше ранет со огнено оружје за време на изложбата „Русија во очите на Турците“.