Министерот за економија, Беким Незири, денеска во турскиот град Бурса присуствува на отворањето на третиот Меѓународен балкански економски самит, на кој главна тема е „Општините и економскиот развој – соработка на Турција со Балканот“.

Незири ќе го претстави моделот на рамномерен економски развој во Република Македонија.