Министерството за внатрешни работи поднесе прекршочна пријава за лицето С.С., кое физички нападна граѓанин на Скопскиот маратон.

Како што велат од МВР, С.С. во неделата, на 8 мај, за време на одржувањето на Скопскиот маратон, нападнал граѓанин кој држел транспарент „Трчај како да ја носиш веста дека Грујо е во затвор!“.

Од Mинистерството информираат дека е извршен разговор со С.С. во присуство на адвокат.