Министерот за култура Асаф Адеми денеска поднесе оставка, поради, како што рече здарвствени проблеми.

„На состанокот на централното претседателство на партијата, што се одржа на 21 април 2019 година, поднесов барање за оставка на партијата. Претседателството го прифати, но поради изборите, решивме да го објавиме по претседателските избори “, рече Адеми на денешната прес-конференција.

Претходно, премиерот Зоран Заев на прес-конференција објави дека Асаф Адеми поднесе оставка уште пред шест месеци, но неговото барање било да поминат претседателските избори.

Заев, исто така, рече дека има некои имиња кои ќе го наследат Адеми, но не сака да ги објави.