fbpx

Марш за децата со Даунов синдром и хуманитарна акција утре во Струмица

-

Хуманитарна акција за собирање на училиштен прибор и  Октомвриски марш со децата со Даунов синдром ќе се одржат утре во Струмица, во рамки на одбележувањето на октомври како месец посветен на лицата со Даунов синдром, најавуваат од иницијативата „Мрдни со прст“.

Во соработка со Здружението за помош и поддршка на лица со Даунов синдром „Вера“ и со локалните жители, тие во Струмица утре првпат ќе  организираат Октомвриски марш за подигање на јавната свест за прифаќање на лицата со Даунов синдром.

Почетокот на акцијата е најавен за точно напладне на плоштадот „Гоце Делчев“. Таму ќе биде поставен и пункт за собирање на училишен прибор. Најавен е и настап на диџеј Гоце Саф.

МОН: Запишувањето вонредни ученици во медицинските училишта се става во мирување

Сите јавни средни училишта во државата кои имаат добиено верификација за изведување на настава од здравствена струка се известени дека запишувањето на вонредни ученици се става во мирување, почнувајќи...
Download Premium WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
free download udemy paid course
download samsung firmware
Download Nulled WordPress Themes
free download udemy paid course