Традиционалниот мултимедијален спектакл „Види музика, слушни слика, добиј книга“ ќе се одржи утре во Градски парк, со почеток во 21 часот.

Годинава манифестацијата која се одржува веќе девет години, e посветена на британската музичка легенда Дејвид Боуви, односно Македонска филхармонија ќе изведува дел од многубројните негови хитови.

Македонската филхармонија ќе настапи под диригентство на маестро Емин Џијан и ќе изведе познати композиции на Боуви, кои овојпат ќе добијат поинаков и автентичен израз. Освен Македонската филхармонија, ќе учествува и музичка група, како и Женскиот хор при МКЦ.

Ликовните уметници Ивана Младеновска и Агрон Абдули, додека трае концертот, ќе творат испирирани од големите хитови на оваа музичка ѕвезда.

На присутните во публиката на настанот, ќе им бидат поделени и 20.000 примероци од книгата „Психоделија во предградието – Дејвид Боуви и уметничката лабораторија во Бекенам“ на Мери Финиган.