Овој закон ќе стапи во сила на 1 јуни, казни со 200 јуани (32 американски долари) се предвидени за оние кои ќе ја прекршат

Властите во Пекинг, Народна Реоублика Кина, забранија пушење на сите затворени јавни места. Забраната ќе важи и за работните места и за јавниот превоз.

Овој закон ќе стапи на сила на 1 јуни, а казни од 200 јуани (32 американски долари) се предвидени за тие што ќе ја прекршат.

Во Кина 300 милиони луѓе пушат, а 700 милиони се изложени на чадот од цигарите.