Амбасадорката на Република Германија, Кристин  Д. Алтхаузер, ќе ги посети компаниите „Везе Шари“, „Лекер“ и „Електрошари“ во село Требош, Тетово.

Домаќините Арбен Абдурахмани, Херман Семилер и Лидвина Семилер ќе ги претстават производствените капацитети на компаниите пред амбасадорката Алтхаузер.

Компанијата „Везе Шари“, која произведува јајца, почна да ја снабдува американската армија во НАТО, а првата нарачка веќе е направена во ноември.

„Благодарение на компанијата „Еколог“, која е присутна во целиот свет и е една од компаниите снабдувачи на НАТО и на ОН, ние почнавме да ја снабдуваме американскта војска во НАТО со наши производи секаде во светот. За нас ова има огромно значење, затоа што токму во годината кога одбележуваме 15 години постоење, се потврдува квалитетот на нашите производи“, изјави сопственикот на „Везе Шари“, Арбен Абдурахмани.

Абдурахмани се надева дека за кратко време, освен со јајца, НАТО ќе се снабдува и со сувомесни производи од компанијата „Лекер“.