Фустанот на првата дама на САД стана интернет меме

За време на републиканската конвенција, првата дама на САД, Меланија Трамп се појави во елегантен зелен фустан од дизајнерската куќа Валентино. Поради специфичната боја на фустанот која се користи како зелен екран при снимање филмови, фустанот брзо стана меме на твитер. Зелената боја се користи бидејќи може многу лесно со помош на видео монтажа да “исчезне” и на нејзино место да се стави било каква фотографија или видео.

 

 

Освен зелениот фустан, првата дама предизвика реакции и за костумот кој го носеше за време на нејзиниот говор, за кој јавноста забележа дека наликува на фашистичка униформа.