fbpx
Фото: Болница во Битола -1916; Принтскрин -eprints.ugd.edu.mk

Пандемијата на Шпанскиот грип од 1918 година „филувана“ со дезинформации

Во рамките на својата програма за борба против дезинформациите и лажните вести, што на Балканот многу лесно ги минуваат границите и бргу осамнуваат во...

PCR-тестот сепак не открива само дали имате воспаление туку и прецизно го детектира присуството...

Во рамките на својата програма за борба против дезинформациите и лажните вести, што на Балканот многу лесно ги минуваат границите и бргу осамнуваат во...

Изјавите на Вучиќ дека Србија нема да подига огради на своите граници не се...

Во рамките на својата програма за борба против дезинформациите и лажните вести, што на Балканот многу лесно ги минуваат границите и бргу осамнуваат во...

МБА: Не верувајте нa невистини и искривени толкувања на социјалните мрежи, банкарскиот систем е...

Македонската банкарска асоцијација (МБА) се огласи со предупредување по објавите во социјалните мрежи „со неточни информации за состојбите во банкарскиот систем и за поединечни...

Видео без проверливи факти искористено за пост со говор на омраза што може да...

Видео кое содржи чин на насилство, но за кое не се утврдени фактите и на чие разрешување работи МВР, беше контекстуализирано во пост на...

Вистиномер: Агатангел продолжува да биде политички, наместо божји слуга

Иако и Агатангел, како и секој граѓанин на државата, има уставно загарантирано право на слобода на уверување, мисла и говор, Агатангел, така да се...

Со воскреснат наслов од „Информер“, стар три години, се сее омраза на Фејсбук

Фотографија на стара насловна страница на српски „Информер“ - од пред три години, е пласирана на  социјалната мрежа „Фејсбук“ како да се работи за...

Вистиномер: Милошоски спинува околу „Моќник“ преку политизација на случајот

Антониjо Милошоски сѐ уште е, суштински, само осомничено лице, зашто надлежниот суд сѐ уште не го прифатил Обвинителниот акт за случајот „Моќник“. Но, реакциите...

Српски медиуми Белорусија ја претворија во рај, вистината е далеку од тврдењата

Во рамките на својата програма за борба против дезинформациите и лажните вести, што на Балканот многу лесно ги минуваат границите и бргу осамнуваат во...

Дезинформатори шират невистини за „египетскиот бог Анубис“ насликан на мобилни пунктови за тестови за...

Во рамките на својата програма за борба против дезинформациите и лажните вести, што на Балканот многу лесно ги минуваат границите и бргу осамнуваат во...

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

БАЛКАН

ПРОВЕРКА НА ФАКТИ