fbpx

Сè повеќе барања за забрана на ТикТок

Повикот за забрана на ТикТок во светски рамки зема сè поголем замав на социјалните мрежи. По обвинувањата дека кинеската платформа ги злоупотребува информациите на...

„Час за час“ нова дигитална платформа за поврзување на заедницата

„Час за час“ е онлајн платформа за поврзување на заедницата која е имплементирана од Здружението на граѓани „Младите можат“. Концептот на „Временска банка“ е...

Фејсбук ќе ги предупредува своите корисници ако сакаат да споделат стара вест

Фејсбук соопшти дека ќе додаде нова функција на својата апликација со која ќе ги преупредува своите корисници доколку содржината што сакаат да ја споделат...

„Еко маало“ – онлајн друштвена игра за енергетска ефикасност на „Еко Логик“

Играта „Еко Маало“ кое ја изработи здружението на граѓани „Еко-логик“ е прва образовна друштвена игра за енергетска ефикасност и обновливи извори на енергија. Од...

„Кока-кола“ го стопира рекламирањето на социјалните мрежи за 30 дена

Американската компанијата „Кока-кола“ го паузира целото дигитално рекламирање на социјалните мрежи на глобално ниво најмалку 30 дена. „Во светот нема место за расизам и нема...

„Акредитатор“ – алатка за распознавање на етички македонски медиуми

„Акредитатор“ е додаток за интернет прелистувачите Chrome и Firefox, кој помага во распознавање на етичките медиуми во земјава. Автор на алатката е Горјан Јовановски,...

Пролетва се најавува конечно старт на чистењето на депониите во Источен...

Минатата година се дадоа неколку рокови за почетокот на чистењето на нестандардните општински депонии во Источниот и Североисточниот плански регион, но ниту еден не...
Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
udemy course download free
download intex firmware
Premium WordPress Themes Download
udemy free download