fbpx

Новогодишни „желби“ до институциите
(ВИДЕО)

Во новогодишното издание на „Шорткат“ потсетуваме на најзначајните прилози што ги изработивме во изминативе 17 епизоди, а кои вклучуваа теми и настани што се особено важни за младите во земјава

Владата дозволи работа на дискотеките со максимум 50 отсто исполнетост на капацитетите

За првпат од почетокот на ковид-19 пандемијата во март 2020 година, дискотеките во земјава ќе можат да почнат со работа. Ноќните журки во баровите...

Скринингот досега не откри позитивни средношколци на ковид-19 во Скопје

Во средното училише „Зеф Љуш Марку“ како и во средното медицинско училиште „Д-р Панче Караѓозов“ не е регистриран ниеден позитивен асимптоматски случај на ковид-19...

Почнува ковид-скринингот на средношколците, најпрво ќе се врши тестирање во Скопје

Во девет средни училишта во Скопје утре ќе започне скринингот на средношколците за да се утврди дали некој од нив е носител на корона...

Даниловски: Не ми е јасен отпорот на родителите за земање брис на нивните деца

Од скринингот во училиштата кој го прави Министерството за здравство може да се има полза само ако се има увид во состојбата во тек...

Само со скрининг ќе се знае кои деца треба да се изолираат, сметаат дел од родителите

Од денеска започнува изборот на 8.200 ученици во основното и во средното образование, преку регистарот на електронскиот дневник, кои ќе бидат тестирани за ковид-19....

Филипче: Со скринингот на учениците може да се откријат асимптоматски случаи на ковид

Моделот за скринингот е готов, задоцнивме една недела. Подолго траеше анализата на бројот на ученици во основно и во средно образование, па од утре...

И граѓаните од околните градови го чекаат бесплатниот јавен превоз во...

Патувањето со воз или автобус од околните градови им предизвикува големи трошоци на граѓаните од Куманово, Велес и Тетово, коишто секојдневно патуваат на работа,...
Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
lynda course free download
download huawei firmware
Free Download WordPress Themes
free online course