Членовите на Државната комисија за спречување на корупцијата вчера се вратија од годишен одмор и почнаа со работа, велат за „Мета“ од Антикорупциска.

На нивниот дневен ред би требало да се најде и барањето од пратениците од ВМРО-ДПМНЕ Државната комисија за спречување на корупцијата да даде толкување за примената на членот 8-а од Изборниот законик, кој во време кога се распишани избори, во случајот, локалните избори, забранува постапки за вработување нови лица или постапки за престанок на работен однос во државни и јавни институции. ВМРО-ДПМНЕ побара да стопира расправата во Собранието за разрешувањето на Јавниот обвинител на Република Македонија, Марко Зврлевски, се додека Антикорупциска не се изјасни.

Кога ќе има информација во врска со барањето, јавноста веднаш ќе биде известена, велат од Антикорупциска.