This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Wed Feb 20 13:30:37 2019 / +0000 GMT

Продолжува сообраќајниот хаос во Тетово
Полициската станица за безбедност на патниот сообраќај Тетово, деновиве ги интензивира контролните активности за поголем ред со паркирањето во градот и законско санкционирање на непрописното паркираните возила.

Сепак, граѓаните се жалат дека сообраќајниот хаос е секојдневна слика во Тетово, особено во попладневните часови. Велат, ниту зонското паркирање не ја регулира хаотичната ситуација во градот. Сликата за Тетово е таква веќе неколку години.

Само во текот на вчерашниот ден, во Тетово откриени и подигнати се 20 погрешно паркирани возила, како и 5 возила кои ги управувале лица без положен возачки возачки испит, информираат од Секторот за внатрешни работи Тетово.

Овие и другите прекршоци заокружени се со 20 прекршочни и 41 мандатен платен налог, а активностите ќе продолжат и во текот на наредните денови со ист интензитет, стои во соопштението на СВР Тетово.

Post date: 2018-10-03 14:23:59
Post date GMT: 2018-10-03 12:23:59
Post modified date: 2018-10-04 11:46:14
Post modified date GMT: 2018-10-04 09:46:14

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com