Ќерката на еден од најпознатите турски бизнисмени и нејзини пријателки загинале во авионска несреќа во Иран вчера попладнето, кога им се урнал приватниот авион.

Во авионот на турската компанија „Башаран Холдинг“ на бизнисменот Хусеин Башаран, загинаа Мина Башаран, 28-годишната наследничка на турскиот бизнисмен, која се враќала од Обединетите Арапски Емирати (ОАЕ), по прославата за нејзината моминска забава заедно со своите пријателки.

Мина требало да се омажи следниот месец. Водела монденски живот и била чест гостин на забави и модни ревии, а се дружела со многу лица од шоу бизнисот.

Авионот „бомбардие челинџер 600“ се урнал на планинска падина во југозападниот дел на Иран. Портпаролот на цивилните воздухопловни власти на Иран потврди дека станува збор за турски приватен авион и за 11 загинати.