fbpx
Таг: Славе Ристески

таг: Славе Ристески

Затворски казни од по четири и 4 и пол години за Бобек Шуклев и Славе Ристевски од Економскиот факултет

Професорот Бобек Шуклев и неговиот колега Славе Ристевски од Економскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, се осудени со затворски казни во траење од по четири и пол и четири години, бидејќи барале пари од студентки за да им напишат оценки за положени испити за случајот познат како „Еразмус“. За три кривични дела е осуден на условна казна затвор...

(ВИДЕО) Денот на Општина Тетово се одбележа со отпадоци и со депонии

Денес се одбележа денот на Општина Тетово, а повеќе од една недела градот се гуши во отпадоци и депонии расфрлани насекаде. Решение за овој проблем немаат ниту општинските власти,...