fbpx
Таг: оер

таг: оер

„Вкусот на Франција“ в понеделник во Скопје

Амбасадата на Франција и Францускиот институт во Скопје, в понеделник, на 21 март во 18.30 часот во соработка со „Јавна соба“, го организираат по втор пат настанот „Вкусот на Франција“. Готвачот Марк де Јонг ќе подготви вечера за 200 гости. „Вкусот на Франција“ е организиран по иницијатива на реномираниот готвач Aлен Дикас и на Министерството за надворешни работи и меѓународен...

Работна средба за Македонија и Првата светска војна

Асоцијацијата на агенции за локална демократија (АЛДА) денеска одржа работна средба на тема „Македонија и Првата светска војна, означување на историјата за придонес кон локалниот развој во рамки на програмата за децентрализирана соработка помеѓу Македонија и Долна Нормандија“ . Целта на средбата, која ја отвори француската амбасадорка Лоранс Оер, беше сите кои работат на оваа тема да разменат мислења и...

Во тек е повикот на НМСМ за обуки за млади невработени лица или ангажирани во социјални претпријатија

Во тек е повикот наменет за млади лица за учество на обуки кои Националниот младински совет на Македонија (НМСМ) ги спроведува во рамки на проектот „Социјално претприемништво за младинско...